Lingeri tilpasset kroppen

05 september 2016 Charlotte Parmo

I 1913 besluttede den nytænkende new yorker, Mary Phelps Jacobs, sig for at smide det ukomfortable korset og i stedet sætte sin tjenestepige til at sy to lommetørklæder og et bånd sammen. Det var begyndelsen på den BH, som vi kender den i dag. To år efter Mary Phelps Jacobs lommetørklæde-fidus, begyndte der at ske store ændringer i kvindemoden og samfundsstukturen i det danske land. I takt med, at kvinderne fik stemmeret, begyndte de at bevæge sig ud fra hjemmets fire vægge og de huslige pligter. Der blev derfor en langt større fokus på tøj med mere bevægelsesfrihed og det drengede look blev et hit. Taljen var ikke-eksisterende og brysterne blev gjort så flade som muligt, for få det eftertragtede mandlige look.

Men med Wall Steet-krakket i 1929 og den efterfølgende økonomiske krise ændrede modebilledet sig hurtigt. Den økonomiske krise satte sit præg på arbejdsmarkedet og mange, især kvinder, måtte se sig selv som arbejdsløse. Kvinderne fandt derfor vejen tilbage til hjemmet og der kom igen fokus på de kvindelige former. Det var her den store pin up bølge, have sit indtog. Lingeriet blev her, som aldrig før, til offentlig skue i både film og på billeder. Der blev altså langt større fokus på lingeri og kvinders seksualitet, end der førhen havde været. Og kvindekroppen og dens former skulle fremhæves og beundres.

Lingeri er fransk og betyder undertøj. Vi bruge dog også ordet lingeri på dansk og der mener vi nok snarere, det finere undertøj. Undertøj, hvor der er flere detaljer og som er af en bedre kvalitet, og som også kan være med til at fremhæve kvindens flotte former. Det er vigtigt at bruge noget tid på pasform, når man skal vælge det smukkeste undertøj. Det er vigtigt, at du bliver støttet de rette steder, så kan du nemlig opnå den fordel, at du ligefrem får en pænere kropsholdning.

70’erne er overstået, hvor det var in at gå med ustøttet barm med hængende overkrop til følge. Det var ikke kønt og det var jo også mest af alt ment som en protest mod den manglende ligestilling i vores samfund. I dag hvor ligestilling i langt højere grad er en del af vores moderne samfund, kan vi igen vælge undertøj, som både støtter korrekt, men som også ser smukt og fristende ud. Det meste undertøj, der laves i dag, er udført i stoffer, der er behagelige at have på. Man har dog alligevel altid en favorit undertøjsserie, som man vender tilbage til igen og igen, det er netop fordi, denne serie får ens krop til at se bedst ud. Der bliver støttet de rette steder og ens smukkeste kropsdele bliver fremhævet på naturlig vis. Det er som nævnt meget individuelt, hvilken serie, man bedst kan lide om man er til trusse eller strings, om det skal være bomuld eller silke. Når man skal vælge den rette bh er det en god ide at bruge god tid på at finde de rette mål, da en dårligt siddende bh ikke gør noget godt for nogen.  

Find mere omkring målene på dit undertøj.

Flere Nyheder