Få flere tilbud på gulvafslibning

30 januar 2021 Lotte Hindsberg

Mange danske boliger har trægulve, især har mange af hovedstadens mange lejligheder fra forrige århundrede de smukkeste trægulve. Det er gulve, der kan være over hundrede år gamle. 

Derfor kan det også med mellemrum være nødvendigt med en gulvafslibning for at holde dem pæne. Det sker ofte i forbindelse med en flytning. Både fordi det støver pænt meget, men også fordi det er væsentligt nemmere, når man ikke skal flytte rundt på møblerne for at kunne afslibe gulvet.

Slib dit gulv selv

Det er muligt selv at slibe sit trægulv og de fleste byggemarkeder med respekt for sig selv udlejer maskiner og sælger det nødvendige sandpapir. Det er ikke svært selv at afslibe gulvet, men det er tidskrævende. Du skal sætte omkring 2 dage af pr. rum, hvis det skal afhøvles. Mindre hvis du blot skal afslibe det.

Inden du starter er det en god ide lige at undersøge, hvor meget der er tilbage af gulvet. I nogle tilfælde er det ikke muligt at afslibe gulvet, fordi det er blevet gjort så mange gange at det nu er papirstyndt.

Få flere tilbud på gulvafslibningen af din bolig

Hvis du ikke selv vil afslibe dit trægulv er det vigtigt at du får mere end et tilbud. Gerne 3 eller flere. Det vil sikre at du ikke ved et uheld har ringet til den dyreste i området, men lige så vigtigt at du heller ikke har valgt den billigste.

Hvis det sidste er tilfældet, kan du risikere at du har valgt nogle, der har givet et så billigt at de i bund og grund ikke har tid til at gøre et godt arbejde og du kan ende med at de har ødelagt dine gulve. I bedste tilfælde kan de slibes igen, men du kan også ende med at du skal have udskiftet hele gulvet.

Flere Nyheder

24 september 2015

hej