Alle arvinger skal være enige om privat skifte

31 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Når der skal skiftes bo i forbindelse med et dødsfald, har arvingerne mulighed for at vælge imellem tre forskellige former for boskifte: privat skifte, at få udpeget en bobestyrer af skifteretten eller uskiftet bo. Uskiftet bo bruger man, når der er en ægtefælle, der skal blivende i huset og have adgang til de fælles penge, indtil sin egen død. Det er en nem måde at sikre, at der er nok penge. 

Når en bobestyrer udpeges af skifteretten, er det en af de advokater, der er godkendt af skifterettent til at gøre det. Ved privat skifte kan arvingerne enten selv udvælge en bobestyrer imellem sig, eller de kan hyre en advokat, som de selv har valgt til at stå for at skifte boet. Det kan for eksempel være Hviid Advokater. De har mange års erfaring på området og tilbyder en fair bobestyrer pris

Ved privat boskifte skal alle arvingerne være enige om, at det er den vej, de vil gå. Hvis de ikke kan blive enige, vil skifteretten vælge en bobestyrer. Bobestyrerenes salær er dog arvingerne, der skal betale uanset hvad. Ved privat boskifte kan man altså selv vælge en advokat, som man stoler på og synes om. Og som har en gennemsigtig prispolitik. Det kan for eksempel være Hviid Advokater. 

De har et princip om, at det skal være nemt at gennemskue, hvad det vil koste at benytte dem som advokater. På deres hjemmeside kan du derfor nemt danne dig et overblik over, hvad det koster at hyre dem. Hvis nogle ønsker privat boskifte og andre ikke, kan det være en mulighed at se på prisen. Mange kan sikkert overtales, hvis de ser, at de kan få en lavere pris, hvis de vælger privat boskifte. 

Det er arvingerne, der deles om at betale bobestyrerens salær. Det er derfor selvfølgelig også vigtigt, at de er enige om, hvem der skal være bobestyrer. Hvis der er en i familien, der ved meget om jura, kan det være smart at have ham eller hende til at stå for det. Hvis de kan overskue det midt i sorgen selvfølgelig. Et andet hensyn at tage er også, at man ikke efterfølgende bliver uenige om, hvordan arven er blevet fordelt. Hvis det er en uvildig bobestyrer, er det nemmere at tro på, at arven er blevet retfærdigt fordelt. Det kan være sværere, hvis det er ens bror, der har stået for det. Så kan man hurtigt føle, at han har taget en større del af arven. 

Flere Nyheder